In the coming summer holiday, we offer all kinds of interesting and exciting activities. You can call 1-800-987-9852 to order or to ask for more information.
San Antonio Missions Baseball Game
If you’re planning a trip to San Antonio, Texas, make sure you get San Antonio Missions game tickets to watch the game, at the Nelson W. Wolff Municipal Stadium!
*The game lasts approximately 3 hours.
*Excellent dance shows during breaks.
*On-site gift shops.
Schlitterbahn Waterpark, the number one voted water park in the State of Texas, is designed to give your whole family a cool place to relax completely. Most guests spend approximately 4 to 10 hours at the park.
* Appropriate for all ages
* Disabled people accessible.
* On-site restaurants and gift shops.
Grand Historic City Tour
With a Grand Historic City Tour, guests are sure to have an amazing time exploring everything that the area has to offer. Start one of these tours with the entire family to create some new memories in the Texas Hill Country. Each tour offers something unique and takes place in a comfortable chartered bus.
* Each tour lasts approximately 4 hours.
*Appropriate for all ages.
SeaWorld San Antonio
You can discover the fascinating marine life of SeaWorld San Antonio, where interesting rides, exciting adventures and pleasant encounters with some of the world’s most amazing creatures are always right around the corner.
*Most guests spend l or 2 full days in the park.
* Appropriate for young children.
* On-site gift shops.
1. Which of the following will you choose if you love sports?
A. San Antonio Missions Baseball Game. B. Schlitterbahn Waterpark.
C. Grand Historic City Tour. D. SeaWorld San Antonio.
2. What is special about Schlitterbahn Waterpark?
A. It has an on-site gift shop. B. It includes interesting rides.
C. It offers something unique. D. It is accessible to disabled people.
3. What can tourists do in SeaWorld San Antonio?
A. See an excellent dance show. B. Have meals in a restaurant.
C. See many marine animals. D. Enjoy themselves on a bus.
4. What’s the purpose of the author’s writing the passage?
A. To attract people to take part in some activities in summer holiday.
B. To introduce the features of these activities in summer holiday.
C. To offer a detailed summer holiday plan to people.
D. To encourage people to explore interesting places at any time.
【答案】1. A 2. D 3. C 4. A
细节理解题。由San Antonio Missions Baseball Game下第一段“If you’re planning a trip to San Antonio, Texas, make sure you get San Antonio Missions game tickets to watch the game, at the Nelson W. Wolff Municipal Stadium!”（如果你计划去德克萨斯州的圣安东尼奥，一定要拿到圣安东尼奥任务队的比赛门票，在纳尔逊W沃尔夫市体育场观看比赛！）可知，San Antonio Missions Baseball Game是关于棒球的，与体育活动相关。故选A项。
细节理解题。由Schlitterbahn Waterpark下的第三段“Disabled people accessible.”（残疾人可参加。），可知Schlitterbahn Waterpark适合残疾人参加，其他活动均为提及此项。故选D项。
细节理解题。由SeaWorld San Antonio下的第一段“You can discover the fascinating marine life of SeaWorld San Antonio, where interesting rides, exciting adventures and pleasant encounters with some of the world’s most amazing creatures are always right around the corner.”（你可以发现圣安东尼奥海洋世界的迷人的海洋生物，在那里有趣的游乐设施、令人兴奋的冒险和与世界上一些最神奇的生物的愉快邂逅总是指日可待。），可知在SeaWorld San Antonio你能发现迷人的海洋生物，看到许多海洋动物。故选C项。
推理判断题。由第一段“In the coming summer holiday, we offer all kinds of interesting and exciting activities. You can call 1-800-987-9852 to order or to ask for more information.”（在即将到来的暑假里，我们提供各种有趣和令人兴奋的活动。您可以拨打1-800-987-9852订购或询问更多信息。）和下文对四项娱乐活动的介绍，可知文章主要介绍了四项在暑假期间人们可以参与的娱乐活动，来吸引人们在暑假参加一些活动。故选A项。
The old Chinese saying "as happy as spending the New Year" might be outdated now in the busy modern world. The Spring Festival is regarded as the most important festival for Chinese people and an occasion for all family members to get together, like Christmas in the West. But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.
Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival. People thought the sputtering(爆裂) sound could help drive away evil spirits. However, the activity has been completely or partially forbidden in big cities for years as the government has taken security, noise and pollution factors into consideration.
"In recent years, some cities have begun to allow people to light fireworks during limited hours at the Spring Festival, surrendering to(屈从于) public demand. Respecting folk traditions is a gesture of respect toward public opinion," said Zhou Xing, a folklore researcher.
"As people gain more income and it becomes easier to buy daily goods, the New Year holiday is just like any other. After long workdays, many people use the New Year holiday to take a rest, rather than visiting friends and neighbors. The process of making and enjoying the family dinner on Spring Festival Eve is the most important thing. However, many families would like to eat out to save time and energy," said Li Shunzhi, a resident of Harbin, Heilongjiang.
"I enjoy the holidays very much in the countryside. My family has been preparing for the Spring Festival more than two weeks before the holiday, cleaning the house, buying holiday goods and decorating the house with paper cuttings. On New Year’s Eve, the whole family stays up to see the New Year in, and in the days to follow, a series of activities such as lion dancing, dragon lantern dancing, lantern festivals and temple fairs will be held. Without the ancient traditions, the holiday is nothing to us," said Zhang Hui, from Hebei.
5. Which of the following is WRONG according to the passage?
A. Setting off fireworks has been forbidden in some big cities for years.
B. Nowadays, people can light fireworks in some cities at the Spring Festival.
C. People believe that the sound of fireworks can drive away evil spirits.
D. In the past, setting off fireworks couldn’t be seen almost anywhere.
6. What Li Shunzhi said implies .
A. what people do during the festival now is different from the past
B. people would like to have the family dinner on Spring Festival Eve
C. people prefer to visit friends and neighbors rather than take a rest
D. the New Year holiday is just like any other day
7. What can we learn from the last paragraph?
A. Zhang Hui often spends two weeks preparing for the Spring Festival.
B. Zhang Hui is used to spending the Spring Festival with his family.
C. Zhang Hui always takes part in a series of activities after the Spring Festival.
D. Zhang Hui lives in the urban area.
8. What does the whole passage show?
A. The Spring Festival is as lively as before.
B. The Spring Festival is outdated now.
C. The Spring Festival is losing its qualities.
D. The Spring Festival in China is more important than Christmas in the West.
【答案】5. D 6. A 7. B 8. C
细节理解题。根据第二段的第一句"Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival"可知，过去放鞭炮是过春节最典型的传统习俗，应该到处可见，故选D。
推理判断题。根据最后一段的"I enjoy the holidays very much in the countryside"和"Without the ancient traditions, the holiday is nothing to us"以及本段的整体内容可推知，张惠习惯和家人一起过春节，故选B。
推理判断题。根据第一段的最后一句"But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice"，并结合全文的整体内容可推知，本文主要讲述了中国春节逐渐失去年味这一现象，故选C。
We recognize our friends’ faces. And we’re not alone. Many social animals can identify individuals of their own species by features of their faces. That's important, because they need to be able to change their behavior depending on who they meet. And a recent research has shown that some species of monkeys, birds, and domesticated (家养的) animals can even tell different faces apart by looking at photographs alone.
Ethologist Léa Lansade of the French National Research Institute for Agriculture, Food and Environment did an experiment to find out how well horses can recognize individual people in photographs.
She and her team first taught the horses how to “choose” between two side-by-side pictures by touching their noses to a computer screen. The horses were then shown photos of their present keeper alongside faces of unfamiliar humans. They had never seen photos of any of the people before. The horses correctly identified their current keeper and ignored (忽视) the stranger’s face about 75%of the time. In fact, even though the horses didn't get it right every single time, they were at least as correct in picking out their earlier keeper as they were at identifying their present one.
The results suggest that not only can horses differentiate between familiar and unfamiliar human faces, they also naturally understand that photographs are two dimensional representations (二维呈现) of real life, without any other intimations such as smell or sound. And they’re even better at this than our oldest animal parter, the domestic dog.
In addition, horses seem to have a strong long-term memory for human faces, like their long lifespan and history of domestication. In future experiments, the researchers would like to test whether looking at photos of people that they have had bad experiences with in the past might cause horses to act anxious or even avoidance. So maybe think twice before doing anything that might give a horse a long face.
9. Why did researchers show the horses both the keeper’s photos and the strangers’?
A. To find out what horses would do in the experiment.
B. To see why horses could recognize the keeper in the pictures.
C. To test whether horses could recognize the strangers in pictures.
D. To study to what degree horses can make out different people in pictures.
10. What does the underlined word “intimations” in paragraph 4 refer to?
A. Clues. B. Differences.
C. Photographs. D. Senses.
11. What are researchers still uncertain about?
A. Whether horses can live longer than other animals.
B. Whether horses can remember human's faces for a long time.
C. Whether horses can show their emotions at the sight of photos.
D. Whether horses are better at recognizing photos than other animals.
12. What is the purpose of the text?
A. To talk about animals’ species.
B. To explain animals’ facial features.
C. To show animals’ behaviour for adaptation.
D. To introduce animals’ ability to identifying faces.
【答案】9. D 10. A 11. C 12. D
推理判断题。根据第三段“The horses correctly identified their current keeper and ignored (忽视) the stranger’s face about 75% of the time.(在75%的情况下，这些马能正确识别出它们现在的主人，并忽略陌生人的脸)”可知，科学家通过这种方式来验证马能否识别熟脸。由此可知，研究人员给马看饲养员和陌生人的照片是为了研究马能在多大程度上分辨出照片中的不同人。故选D项。
词句猜测题。根据第四段“The results suggest that not only can horses differentiate between familiar and unfamiliar human faces, they also naturally understand that photographs are two dimensional representations of real life, without any other intimations such as smell or sound.(结果表明，马不仅能区分熟悉和不熟悉的人脸，它们还能很自然地理解照片是真实生活的二维表征，没有任何其他intimations，如气味或声音)”可知，马仅仅通过脸相，而不是气味、声音等“线索、依据”来识别。由此推知，划线词intimations与clues意思接近。故选A项。
推理判断题。根据最后一段倒数第二句“In future experiments, the researchers would like to test whether looking at photos of people that they have had bad experiences with in the past might cause horses to act anxious or even avoidance. (在未来的实验中，研究人员想测试一下，看过去有过不好经历的人的照片是否会导致马表现出焦虑甚至回避)”可推知，马是否能表达感情，研究者还不确定。故选C项。
推理判断题。根据第一段“We recognize our friends’ faces. And we’re not alone. Many social animals can identify individuals of their own species by features of their faces. That's important, because they need to be able to change their behavior depending on who they meet. And a recent research has shown that some species of monkeys, birds, and domesticated (家养的) animals can even tell different faces apart by looking at photographs alone.(我们识别得了朋友的脸。但并不是只有我们（人类）可以做到。许多群居动物可以通过面部特征来识别同类。这很重要，因为他们需要能够根据他们遇到的人改变他们的行为。最近的一项研究表明，一些种类的猴子、鸟类和家养动物甚至可以通过单独看照片来区分不同的面孔)”可知，有一些动物可以识别不同的面孔，结合下文内容描写马的面孔识别实验可知，本文主要是介绍动物识别面孔的能力。故选D项。
On March 17 there will be an explosion of green color across the world in celebration of St Patrick’s Day. The Irish traditionally wear something colored green on this day as the color is connected with Ireland. Another St Patrick’s Day tradition is for the non-Irish to make jokes about the Irish. Usually these jokes will be about Irish stupidity or their famous thirst for alcohol, or their reputation (名声) for telling tall (untrue) stories. These characteristics are all part of the famous Irish stereotype (成见) that Irishmen are hot-tempered drinkers, who love to fight and will do anything to avoid a day’s work.
The real joke, however, is that this negative Irish stereotype still exists. The stereotype might have had some truth back in the 19th century when Irish was poverty-stricken and starving. Many Irish moved to the United States to escape famine (饥荒), but there they had to compete, occasionally with their fists, for jobs and housing with other immigrant groups. It was on America’s streets that the Irish earned their reputation for street fighting. However, it was far from truth today, with the exception of the drinking perhaps.
Today, the Irish are admired for their story telling gifts and musical talents. It is no accident that several of the greatest writers of the 20th century were Irish. Or that many of today’s most popular music groups such as singer Enya and rock band U2 are Irish born and growing. LonelyPlanet readers even ranked Irelandas the friendliest country in the world.
However, one bit of the Irish stereotype is true, their love for drink. Drinking in Ireland is a job, but it’s not necessarily something to criticize. It was the Irish alter all who created one of the world’s best-loved beers, Guinness.
13. What is this reading passage mainly about?
A. The Irish festival St Patrick’s Day. B. How the Irish earned their reputation.
C. Jokes about the Irish people. D. Famous Irish stereotype and the truth.
14. Which of the following statements does NOT belong to the Irish stereotype?
A. Irishwomen are not hot-tempered drinkers. B. Most Irish people are always very lazy.
C. Irishmen are good at street fighting. D. Irish people are famous for their stupidity.
15. Which of the following was created by the Irish?
A. Tall stories. B. Street fighting winners. C. Guinness. D. Love for drink.
【答案】13. D 14. A 15. C
细节理解题。由第一段中的“Usually these jokes will be about Irish stupidity or their famous thirst for alcohol, or their reputation (名声) for telling tall (untrue) stories. These characteristics are all part of the famous Irish stereotype (成见) that Irishmen are hot-tempered drinkers, who love to fight and will do anything to avoid a day’s work.(通常这些笑话都是关于爱尔兰人的愚蠢或他们著名的嗜酒癖，或是他们讲了一些不真实故事的名声。这些特征都是著名的爱尔兰刻板印象的一部分，即爱尔兰人是脾气暴躁的饮酒者，他们喜欢打架，愿意做任何事情来避免一天的工作)”可知，爱尔兰人的刻板印象就是愚蠢、脾气暴躁的饮酒者、喜欢打架、不愿做事（懒惰），A项“爱尔兰女人不是脾气暴躁的饮酒者”与原文意义表述错误，爱尔兰人（包括男女）都是脾气暴躁的饮酒者。故选A项。
细节理解题。由最后一段中的“It was the Irish alter all who created one of the world’s best-loved beers, Guinness.(是爱尔兰人创造了世界上最受欢迎的啤酒之一， Guinness)”可知，爱尔兰人创造了Guinness。故选C项。
Attacking school fears
There are real fears and imagined ones. Most school dangers are imagined. ___16___ Many students have learned to fear teachers and classrooms, textbooks and tests. So first let’s determine what the fears are, and then attack them in a good problem-solving way.
Fear of failure
Most students have plenty of ability to meet school demands. Most assignments and courses are within reason, more likely to be boring than difficult. ___17___ Once you have had a few successes, you will begin to overcome this fear.
Fear of teachers
This is clearly an unreal fear. Look around at your fellow students. Some of them will be teachers. As you can see, there is nothing special about them. ___18___ You can get to know them better out of class. Visit them and chat with them.
Fear of talking in class
Anyone can make a mistake, but an hour later people will not even remember a mistake was made. ___19___ Also keep in mind that your performance in class is almost never the main part of your grade.
This fear can help you watch for real danger. The future can be dangerous. But to let it keep you from trying new things would be to give up life. Your own experience shows that most of the time things work out all right. The more things you try out, the more you will feel at home.
A. Fear of starting out
B. Fear of potential danger
C. Rarely is it lack of ability that makes people fail.
D. This is because they are much more concerned with themselves.
E. So don’t hand over power to teachers that they don’t really have.
F. However, school institutions have made most people think otherwise.
G. Often something else is the real problem, not what you first identified.
【答案】16. F 17. C 18. E 19. D 20. B
考查上文和句意理解。根据上文：大多数作业和课程都是合理的，更有可能是无聊的而不是困难的。可知下文：那不是缺少能力让人做不出来。因为作业并不难。选择项中的ability与前文have plenty of ability相一致。故选C。
One afternoon I was sitting at my favorite table in a restaurant, waiting for the food I had ordered to arrive. Suddenly I ___21___ that a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction, ___22___ he knew me. The man had a newspaper ___23___ in front of him, which he was ___24___ to read, but I could ___25___ that he was keeping an eye on me. When the waiter brought my ___26___ the man was clearly puzzled (困惑) by the ___27___ way in which the waiter and I ___28___ each other. He seemed even more ___29___ as time went on and it became ____30____ that all the waiters in the restaurant knew me. Finally he got up and went into the ____31____. When he came out, he paid his bill and ____32____ without another glance in my direction. I called the owner of the restaurant and asked what the man had ____33____. “Well,” he said, “That man was a detective. He ____34____ you here because he thought you were the man he was ____35____.” “What?” I said, showing my ____36____. The owner continued, “He came into the kitchen and showed me a photo of the wanted man. I ____37____ say he looked very much like you! Of course, ____38____ we know you, we told him that he had made a mistake”. “Well, it’s really ____39____ I came to a restaurant where I’m known.” I said. “____40____, I might have been in trouble.”
21. A. knew B. understood C. noticed D. recognized
22. A. now that B. as if C. even if D. in spite of
23. A. flat B. fixed C. open D. exposed
24. A. hoping B. desiring C. continuing D. pretending
25. A. approve B. tell C. guess D. learn
26. A. recipe B. bill C. menu D. food
27. A. generous B. familiar C. confident D. strange
28. A. chatted with B. looked up C. laughed at D. went through
29. A. confused B. satisfied C. touched D. disappointed
30. A. true B. possible C. evident D. valuable
31. A. restaurant B. kitchen C. hotel D. washroom
32. A. hesitated B. left C. hid D. escaped
33. A. wished B. ordered C. tried D. wanted
34. A. followed B. encountered C. discovered D. caught
35. A. dealing with B. picking up C. looking for D. coming about
36. A. regret B. anxiety C. surprise D. desire
37. A. must B. can C. may D. need
38. A. when B. since C. if D. unless
39 A. natural B. shameful C. lucky D. tough
40. A. Thus B. However C. Somehow D. Otherwise
【答案】21. C 22. B 23. C 24. D 25. B 26. D 27. B 28. A 29. A 30. C 31. B 32. B 33. D 34. A 35. C 36. C 37. A 38. B 39. C 40. D
考查动词词义辨析。句意：突然，我注意到一个坐在靠近窗户的桌子旁的男人不停地朝我的方向瞥看，好像他认识我似的。A. knew知道；B. understood理解；C. noticed注意；D. recognized认可。由下文的“a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction”可知，坐在靠近窗户的桌子旁的男人不停地朝作者的方向看，这个男人对作者的不寻常的行为引起了作者的注意。故选C项。
考查连词词义辨析。句意：突然，我注意到一个坐在靠近窗户的桌子旁的男人不停地朝我的方向瞥看，好像他认识我似的。A. now that既然；B. as if好像；C. even if即使；D. in spite of尽管。由上文的“a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction”可知，坐在靠近窗户的桌子旁的男人不停地朝作者的方向看，说明这个男人可能似乎认识作者，才会一直看作者。故选B项。
考查形容词词义辨析。句意：那人面前打开着一张报纸，他假装在看，但我看得出来他一直盯着我。A. flat平坦的；B. fixed固定的；C. open打开的；D. exposed暴露的。由下文的“he was ___4___ to read”可知，这个男人在假装看报纸，说明报纸是打开的。故选C项。
考查动词词义辨析。句意：那人面前打开着一张报纸，他假装在看，但我看得出来他一直盯着我。A. hoping希望；B. desiring渴望；C. continuing继续；D. pretending假装。由上文的“a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction”，本处的“he was ___4___ to read”和下文的“he was keeping an eye on me”及“That man was a detective.”可知，不停看作者的男人是个侦探，说是在看报纸，可眼睛却一直盯着作者，说明这个男人在假装看报纸。故选D项。
考查动词词义辨析。句意：那人面前打开着一张报纸，他假装在看，但我看得出来他一直盯着我。A. approve批准；B. tell辨别；C. guess猜测；D. learn学习。由上文的“a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction”可知，坐在靠近窗户的桌子旁的男人不停地朝作者的方向看，所以即使他在看报纸，作者也能辨别出他在一直盯着自己。故选B项。
考查名词词义辨析。句意：当服务员给我送来食物时，那人显然对我和服务员交谈时那种熟悉的方式感到困惑。A. recipe配方；B. bill账单；C. menu菜单；D. food食物。由上文的“One afternoon I was sitting at my favorite table in a restaurant, waiting for the food I had ordered to arrive.”可知，作者在餐馆里等食物上桌，这时服务员给作者端来了食物。故选D项。
考查形容词词义辨析。句意：当服务员给我送来食物时，那人显然对我和服务员交谈时那种熟悉的方式感到困惑。A. generous慷慨的；B. familiar熟悉的；C. confident自信的；D. strange奇怪的。由下文的“all the waiters in the restaurant knew me.”可知，餐厅里所有的服务员都认识作者，所以作者和服务员都很熟悉。故选B项。
考查动词短语辨析。句意：当服务员给我送来食物时，那人显然对我和服务员交谈时那种熟悉的方式感到困惑。A. chatted with与……聊天；B. looked up检查；C. laughed at嘲笑；D. went through经历。由常识可知，作者作为店里老顾客，和餐厅里的服务员都很熟悉，碰面了，肯定会闲聊几句。故选A项。
考查形容词词义辨析。句意：随着时间的推移，他似乎更加困惑，很明显，餐厅里所有的服务员都认识我。A. confused困惑的；B. satisfied满意的；C. touched感动的；D. disappointed失望的。由上文的“the man was clearly puzzled (困惑) by the ___7___ way in which the waiter and I ___8___ each other”可知，这个男人对作者和服务员交谈时那种熟悉的方式感到困惑，而随着时间的推移，他越来越感到困惑。故选A项。
考查形容词词义辨析。句意：随着时间的推移，他似乎更加困惑，很明显，餐厅里所有的服务员都认识我。A. true真的；B. possible可能的；C. evident明显的；D. valuable有价值的。由上文语境和下文的“all the waiters in the restaurant knew me”可知，作者和服务员熟悉地交谈，很明显餐厅里所有的服务员都认识作者。故选C项。
考查名词词义辨析。句意：最后他站起来走进厨房。A. restaurant餐馆；B. kitchen厨房；C. hotel旅店；D. washroom洗手间。由下文的“He came into the kitchen”可知，这个男人走进了厨房。故选B项。
考查动词词义辨析。句意：当他出来时，他付了帐就离开了，没有再看我一眼。A. hesitated犹豫；B. left离开；C. hid躲藏；D. escaped逃亡。由上文的“he paid his bill”和常识可知，人付完帐后就会离开店面。故选B项。
考查动词词义辨析。句意：我打电话给餐馆老板，问他想要什么。A. wished希望；B. ordered命令；C. tried尝试；D. wanted想要。由上文语境可知，作者注意到了这个男人对自己的不停观察，所以在他离开后，作者就想向老板打听一下这个男人想要干什么。故选D项。
考查动词词义辨析。句意：他跟踪你来是因为他以为你就是他要找的那个人。A. followed跟随；B. encountered遭遇；C. discovered发现；D. caught抓住。由上文的“a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction”和“That man was a detective.”可知，不停看作者的男人是个侦探，结合常识，侦探喜欢跟踪人以获取信息，因此他是跟踪作者来餐馆的。故选A项。
考查动词短语辨析。句意：他跟踪你来是因为他以为你就是他要找的那个人。A. dealing with处理；B. picking up捡起；C. looking for寻找；D. coming about发生。由下文的“showed me a photo of the wanted man”和“he looked very much like you”可知，侦探在找通缉犯，而作者和通缉犯长得像，所以侦探认错了人，误以为作者是自己要寻找的人，才跟随作者来到餐馆，一直盯着作者。故选C项。
考查名词词义辨析。句意：“什么？”，我说，表示我的惊讶。A. regret后悔；B. anxiety焦虑；C. surprise惊讶；D. desire愿望。由上文的“That man was a detective. He ___14___ you here because he thought you were the man he was ___15___.”“What?” I said”可知，作者了解到一个侦探在跟踪自己，所以用“什么？”表示惊讶。故选C项。
考查情态动词辨析。句意：我不得不说他长得很像你！A. must必须、不得不；B. can能够；C. may也许；D. need需要。由全文语境可知，侦探在找通缉犯，因为作者和通缉犯真的长得像，所以侦探认错了人，误以为作者是自己要寻找的人，此处用must表肯定。故选A项。
考查连词词义辨析。句意：当然，因为我们认识你，我们就告诉他，他搞错了。A. when当……时候；B. since因为、既然；C. if假如；D. unless除非。由上文的“we know you”和下文的“we told him that he had made a mistake”可知，前后两句因果关系，用since引导原因状语从句。故选B项。
考查形容词词义辨析。句意：“嗯，我真的很幸运来到了一家都认识我的餐馆。”我说。A. natural自然的；B. shameful可耻的；C. lucky幸运的；D. tough艰难的。由上文语境和下文的“I might have been in trouble.”可知，侦探在找通缉犯，因为作者和通缉犯长得像，所以侦探认错了人，误以为作者是自己要寻找的人，但餐馆老板告诉侦探认错了人，因此让作者避免了麻烦，所以作者感到自己很幸运来到了一家都认识自己的餐馆。故选C项。
考查副词词义辨析。句意：否则，我可能会有麻烦。A. Thus因此；B. However然而；C. Somehow不知怎么地；D. Otherwise否则。由上文语境和下文的“I might have been in trouble.”可知，侦探在找通缉犯，因为作者和通缉犯长得像，所以侦探认错了人，误以为作者是自己要寻找的人，但餐馆老板告诉侦探认错了人，因此作者避免了麻烦，如果去了一家不认识自己的餐馆，作者可能会有麻烦，用otherwise表与前面情况恰恰相反的情况。故选D项。
During the Lunar New Year holiday, Beijing Culture’s time-travel comedy Hi, Mom, was on release across the country. It _____41_____(receive) the best user review ratings so far of the 7 films currently on release.
Jia Ling is both a star and director in the movie. She stars as a devoted daughter _______42_______ world is turned upside-down after her mother dies suddenly in ____43____ accident. In a state of emotional crisis, she finds _____44_____(she) mysteriously transported back to 1981, where she meets her mother (Zhang Xiaofei) and the social group of her youth. She attempts _____45_____(improve) her mother’s life by using ideas from the future, _______46_______ her plans repeatedly go wrong.
Hi, Mom reflects on how Jia misses her late mother Li Huanying, who encouraged her to pursue her artistic _______47_______(dream). The film _______48_______(base) on her memories of their time together. It is also adapted from a sketch comedy bit she performed in 2016. Thanks to Hi, Mom’s powerful ______49______(perform) to date, Jia is already one of China’s most ______50______(commercial) successful female filmmaker ever.
【答案】41. has received
42. whose 43. an
45. to improve
46. but 47. dreams
48. is based
考查时态。句意：在目前上映的7部影片中，它获得了迄今为止最好的用户评论评级。此处缺乏谓语，由时间状语so far可知，时态用现在完成时（has/have done），主语It是单数，谓语也用单数形式。故填has received。
考查定语从句关系词。句意：她出演了一个忠诚的女儿，在她母亲在一次意外中突然去世后，她的世界发生了翻天覆地的变化。先行词a devoted daughter后接定语从句，先行词a devoted daughter和从句主语world形成所属关系，构成a devoted daughter’s world，先行词在从句中作定语，用关系代词whose。故填whose。
考查动词不定式。句意：她试图利用未来的想法来改善母亲的生活，但她的计划一再出错。固定搭配attempt to do sth.（试图做某事），此处用动词不定式（to do）形式。故填to improve。
考查固定搭配和时态。句意：这部电影是根据她对她们在一起时光的回忆改编的。固定搭配be based on…（根据……），此处讲的是现在事实，时态用一般现在时，主语The film是单数，谓语也用单数形式。故填is based。
考查名词。句意：由于《你好，李焕英》迄今为止的出色表现，贾玲已经是中国有史以来商业上最成功的女电影人之一。Hi, Mom’s powerful ______9______(perform)是’s名词所有格，此处用名词形式。故填performance。
The other day, I was invited my friend Sam's home for dinner. I felt a bit surprising when I saw Bill there. It was two month since we two had quarreled, so I was embarrassed and didn't know how to do. I sat down on the sofa but began to watch TV. Later, Sam came to ask me to make up with Bill. Until then I realize that Sam had arranged the dinner on purpose. He went up to Bill and greeted him warmly, smile at him. He looked verb happy and talked with me excited. That night, we had a great fun together.
【详解】1.考查介词。句意：那天我被Sam邀请去他家吃饭。invite sb. to do sth.为固定短语，此处为被动语态sb. be invited to do sth.。故在my前面加to。
I am glad to hear from you. As you know, during the winter vacation, my parents and I made a short trip to our capital—Beijing. It is a modern city with a long history. People there are friendly. We visited many places of interest such as the Great Wall and The Bird’s Nest. We tried different kinds of local food. too. I saw many foreigners working or travelling around Beijing, which is becoming an international city. It attracts people from all over the world. I enjoyed my trip very much. In addition, I am happy to see my country getting stronger and more developed.
Looking forward to your coming to China. Best wishes.
第三步：确定关键词汇和短语: friendly，modern，enjoy, stronger, developed, attracts ,hear from，made a short trip, a long history, places of interest ,the Great Wall, The Bird’s Nest, local food, travel around ,international city, from all over the world.
第四步：确定较为高级的句子: as引导的定语从句As you know, during the winter vacation, my parents and I made a short trip to our capital—Beijing. Which引导的定语从句I saw many foreigners working or travelling around Beijing, which is becoming an international city.
【点睛】文章思路清晰，语言规范，段落整齐，语篇连贯，层次清晰。使用了较为高级的句式:如as引导的定语从句As you know, during the winter vacation, my parents and I made a short trip to our capital—Beijing. Which引导的定语从句I saw many foreigners working or travelling around Beijing, which is becoming an international city.