Unit 1 《Festivals around the world》单元质量评估试卷含答案
Unit 2 《Healthy eating》单元质量评估试卷含答案
Unit 3 《The Million Pound Bank Note》单元质量评估试卷含答案
Unit 4 《Astronomy-the science of the stars》单元质量评估试卷含答案
Unit 5 《Canada-The True North》单元质量评估试卷含答案
人教版高一英语必修3 Unit 1《Festivals around the world》单元质量评估试卷含答案
阶段质量评估(一) Unit 1 Festivals around the world
姓名：_____________ 班级：___________ 学号：____________ 得分：_____________
1．How will the two speakers go home?
A．By taxi. B．By bus.
2．What color were the socks and underwear before they were washed?
3．When will the movie begin?
A．At 1：45 pm. B．At 1：50 pm.
C．At 1：55 pm.
4．What are the two speakers talking about?
A．An animal. B．A teacher.
5．Where is the woman going?
A．A museum. B．A library.
6．Which of the following is new?
A．The coffee pot. B．The flowerpots.
7．Where will the man put his glasses?
A．Under the bed. B．In the cupboard.
C．On a higher shelf.
8．Why does the woman congratulate the man?
A．He beat his father. B．He got his tenth win.
C．He got a new partner.
9．Who convinced the man to take up car racing?
A．His cousin. B．His father.
10．What will the woman do today?
A．Entertain some guests. B．Do some housework at home.
C．Help the man clean the house.
11．Where is the man now?
A．In Beijing. B．In Paris.
C．In New York.
12．What day is it probably today?
13．What does the man do?
A．A tour guide. B．A language teacher.
C．A sales manager.
14．How many languages can the man speak?
15．How did the woman learn French?
A．By learning from her customers.
B．By learning from her grandma.
C．By attending classes at school.
16．Which language does the woman use most often?
17．How many pieces does one set have?
18．What can kids do by using the toy?
A．Learn English songs.
B．Learn numbers and letters.
C．Learn the names of all the colors.
19．Which country has the seller had problems delivering packages to?
20．When can the buyers return the product?
A．Within 30 days. B．Within 14 days.
C．Within 7 days.
第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的A、B、C 3个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。
W：We really shouldn’t walk home.I’m afraid it’ll start raining soon.Should we take a bus?
M：Let’s take a taxi instead.Look.Here comes one.Let’s go!
W：What’s wrong with my laundry？All of my socks and underwear are pink!
M：Did you happen to put something pink or red in the washer with your white clothes?
W：It’s already 1：50 pm.Why are you so late?
M：Sorry.The traffic was really heavy.Has the movie begun?
W：No，it hasn’t，but it’ll begin in just five minutes.
W：I was supposed to hand in my paper today.My teacher gave us a task to research and write about rare animals.I was supposed to write about the golden monkey and the panda.
M：So did you get it done?
W：Not really.I only wrote a little about the panda.
M：Where are you going now？To the library?
W：No，I’m going to a museum.
M：Why？If I were you，I would go to a library or a bookstore to search for more information.
W：Don’t you remember what our project is about？We’re supposed to study why people go to museums，so I’m going to one now to do a survey.
第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的A、B、C 3个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个小题，每小题5秒钟；听完后，各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
W：Hi，Marco.What are you doing?
M：I’m tidying up.Jean is coming round for some coffee，since I just bought that coffee pot two days ago.She’s bringing her kids with her.
W：Well，you should sort out this room before they arrive.Your flowerpots are not safe for children.
M：I know.I’ll put them in the back garden.
W：Have you moved your CDs and books?
M：No，I haven’t，but I’m going to put them under the bed.
W：What about those glasses?
M：I’ll put them on a higher shelf，and I’ve locked all the cupboards.
W：James，the winner of today’s car race，is with me now.Congratulations，James！This is now your tenth win！So where did it all begin？I see your father was also racing here today.Did he convince you to take up racing when you were young?
M：Er，actually，it was me who persuaded him—he started racing only this year.No，it was my cousin who is to blame.He used to take me along when he went to races—I was five at the time.
W：Who is your partner today?
M：Tim，who I introduced to racing some time ago—at the moment he is free to help me，though next year he hopes to have a car of his own.
W：Hi，Mark.How is everything?
M：I’m a bit busy right now.We’ve got guests coming the day after tomorrow，and the house’s so untidy.Lisa，you know I hate housework.
W：I don’t have any plans for today.I can help you.
M：That’d be great.By the way，l heard your family is going to Beijing soon.Are you looking forward to your trip?
W：Not really.I’m really busy with my work these days and I have to attend a meeting in Paris next week.I’d rather stay in New York and keep working.
M：But you can’t work all the time.
W：I hope so.So who are the guests coming on Thursday?
M：Some of my colleagues.
W：What do you do，Henry?
M：Well，I work as a tour guide.My job is to show tourists around Europe.
W：Do you know any foreign languages?
M：Yes，that’s a must for this job.Besides English，I also speak Spanish，French，and Italian.
W：Wow，you really speak a lot of languages.How did you learn so many foreign languages?
M：I learned Spanish and French at school，and I learned Italian from my grandma because she’s Italian.
W：Which of the languages do you use most often？Is it French?
M：No.It’s Spanish，actually，because many of the tourists in my groups speak Spanish.Do you speak any foreign languages?
W：Yes，just French.We were required to learn it at school.I didn’t like it when I was at school，but now as a sales manager，I find it really helpful for my work.Many of my customers are French，so I often have to speak French with them.
Here is the perfect toy for little kids，a toy that can both entertain and help them learn.This toy is actually a 36piece set，containing 10 numbers (from 0 to 9) and a total of 26 letters (from A to Z)．It comes in a variety of colors，such as red，blue，yellow and green and is a great way to make learning numbers and letters fun for both little boys and little girls.We offer worldwide shipping such as UK，Australia and Canada，but there have been some problems with shipping to addresses in Italy.If you have not received your package within 30 business days，please tell us and we will return your money back.In general，we offer a 14day return policy，so if you have any problems with the product and wish to return it，please let us know within 14 days from the date you receive your order.If you have any questions or problems，please feel free to email our service center at any time.
I can’t believe I’m already in my sixth week of university.I meant to write earlier but there just seems to be so much going on all the time—lectures (讲座) to go to，interesting people to meet，societies to join，etc.Now I keep forgetting things，or being late for lectures.Sometimes I think I’ll never learn to deal with it all！Is there any way I can get my act together？What do you think?
It was great to hear from you.I’m not surprised you feel a bit overwhelmed.I think you can make a list each morning of things you have to do that day.Try to include everything on your list，from going to a lecture to returning your books to the library.And draw up your own study timetable and stick to it.When you’ve got a minute during the day，don’t forget to tick off things that have been completed.
The university social scene sounds very good.You seem to be really living it up.I remember how popular and outgoing you were at school，so it must be tempting (诱人的) to say “yes” to every social invitation.It’s not a good idea to go out every night，though！You won’t forget to pace yourself，will you？Just avoid doing too much at one time!
I’ll be able to make the weekend of the 22nd.I’m really looking forward to seeing the college and meeting some of your new friends.I believe by the time we meet everything will be going well in your life!
21．What’s the matter with Sheryl?
A．She finds it hard to make friends.
B．She feels lonely at the university.
C．She has no idea how to get organized.
D．She is growing tired of giving lectures.
解析： 细节理解题。由第一封信中的there just seems to be so much going on all the time...I’ll never learn to deal with it all可知，Sheryl现在的问题主要是不知道该怎样合理地安排大学生活，故选C项。
22．The underlined word “overwhelmed” in the second letter is closest in meaning to “________”．
23．On the weekend of the 22nd，Kate will________.
A．pay a visit to Sheryl
B．go to a lecture with Sheryl
C．make a study plan for Sheryl
D．introduce a new friend to Sheryl
解析： 细节理解题。由第二封信中最后的I’m really looking forward to seeing the college and meeting some of your new friends可知，Kate将于22日去看望Sheryl，故选A项。
24．What is the second letter mainly about?
A．Kate’s advice to Sheryl.
B．Kate’s plans for the future.
C．Kate’s opinion of her college.
D．Kate’s worries about her lecture.
Thanksgiving is an important festival in North America.We interviewed several students from the US and Canada.Here is what they have told us about their Thanksgiving experiences.
Josie from New York，USA
“In America，Thanksgiving is celebrated every year at the end of November.It is to remember the first group of people from Europe to live in America.When they first arrived，they found the environment strange.But they learned to survive after some native American friends showed them how to grow and find food.Thanksgiving is meant to be a traditional celebration.”
Todd from California，USA
“Thanksgiving is the first day of Christmas shopping.That means we have four weeks to buy Christmas presents for our families and friends.For me and my friends，the most important part of the festival is the big football game on TV.The match is watched by millions of people all over America.Thanksgiving is seen as an exciting day for football！”
lan from Saskatoon，Canada
“In Canada，Thanksgiving is held on the second Monday in October.On the Sunday before Thanksgiving Day，many people go to church.Thanks is given for all the good things that happened to them during the year.I always give thanks for the nice big turkey I’m going to have at the family dinner！Like all festivals，Thanksgiving is about food！”
Katie from Maritimes，Canada
“On Thanksgiving Day，we have dinner with all our cousins，aunts and uncles.It is always very busy.Sometimes we have two Thanksgiving dinners because we go to both our grandparents’ houses.The dinner is usually attended by more than twenty people at each house！My mother and my aunts do all the cooking but the washingup is done by me and my cousins.And that’s not an easy job！But I don’t mind because Thanksgiving is meant to be a time to give thanks.”
25．When is Thanksgiving celebrated every year in Canada?
A．On the second Monday in October.
B．On the second Monday in November.
C．At the end of October.
D．At the end of November.
解析： 细节理解题。从第三个采访“Ian from Saskatoon，Canada”中的“In Canada，Thanksgiving is held on the second Monday in October.”可知，答案为A。
26．Which of the people interviewed feels that Thanksgiving is all about football?
解析： 细节理解题。从第二个采访中的“Thanksgiving is seen as an exciting day for football！”可知，Todd认为感恩节的关键词就是足球，所以答案选C项。
27．Where does the person who thinks that Thanksgiving is a traditional celebration come from?
A．New York. B．California.
解析： 细节理解题。从第一个采访“Josie from New York，USA”中的“Thanksgiving is meant to be a traditional celebration.”可知，答案选A项。
28．What is the main idea of this passage?
A．Students learn to give thanks on Thanksgiving.
B．Many students like spending Thanksgiving at home.
C．Students have different experiences on Thanksgiving.
D．Thanksgiving is an important festival in North America.
Did you know that something as simple as the wallpaper on your computer can tell people a lot about you？According to researcher Donna Dawson，our computers say something about what we’re like because they are part of our “personal space.”
A picture of a child or family on the sceen often means the person cares deeply about their loved ones.A photo of the person surrounded by friends shows they value their popularity and probably work well with other people.On the other hand，pictures showing examples of past successes，like winning a prize may mean a person is only interested in themselves.
Pictures of nature and natural scenery tell people that you are driven to succeed and use the pictures to relax and remove the pressure (压力) in your life.Cityscapes，pictures of cities or towns，show that you enjoy travel and adventure.Most people with cityscapes as their wallpaper are optimistic (乐观的)，happy people who feel even better thinking about the places they’ve visited or want to visit.
Pictures of animals show that you are optimistic and kindhearted.You are often happy and you enjoy life and act young.Cartoons (漫画) or drawings show that you are a multitasker，someone who does many things at once.You have many responsibilities，but you deal with them well.That’s one reason you like having something to smile about when you look at your computer wallpaper.
Then，what does plain blue wallpaper tell us about a person？According to Dawson，a person with plain blue wallpaper probably values their privacy and keeps work from becoming too personal.
29．A prize Photo as wallpaper suggests someone________.
A．cares only about himself or herself
B．has a strong wish to succeed
C．is confident about himself or herself
D．Works very well with others
解析： 细节理解题。根据第二段中的pictures showing examples of past successes，like winning a prize may mean a person is only interested in themselves可知，如果有人用奖品的照片当电脑的桌面壁纸，说明这类人只在乎自己。
30.Those who look on the bright side of things are likely to have wallpaper like________.
A．pictures of nature and natural scenery
B．pictures showing their past successes
C．city views or pictures of animals
D．photos of staying with friends
解析： 细节理解题。根据第三段中的Most people with cityscapes as their wallpaper are optimistic和第四段中的Pictures of animals show that you are optimistic可知，积极乐观的人往往会将城市风景或动物的图片用作电脑的桌面壁纸。
31．What can be the best title for the text?
A．Where to Look for Your Computer Wallpaper
B．Computer Wallpaper Shows Your Personality
C．How to Place Wallpaper on Your Computer
D．Computer Wallpaper Interests Everyone
解析： 标题归纳题。文章第一段为主题段，其中的the wallpaper on your computer can tell people a lot about you点明文章主旨，即：电脑的桌面壁纸可以反映一个人的个性，故B项作标题贴切。
Argentina (阿根廷) lies in the South America.There are many festivals in Argentina during the year.Therefore，you can enjoy the different interesting festivals when traveling there.First of all，we should talk about the Tango (探戈舞) Festival in Argentina，which is held in the capital of this countryBuenos Aires，from February to March.You ought to know that Argentina is the home of tango，so Argentineans admire this dance very much.Even if you cannot dance perfectly，you should join the people and try to perform this dance.
The next festival in Argentina is Open Polo (马球) Tournament.You should go to Palermo to see this festival in Argentina.This festival is held every year and is the most important polo tournament in Argentina.This kind of sport is considered the most important in Argentina.Attending this festival in Argentina，you will be able to communicate with different people，admire the fascinating competition between the teams of different countries，such as Argentina，England，Australia，as well as the US.This festival in Argentina is usually held between November and December every year.So don’t miss the opportunity if you travel to Argentina at this time.
The other festival in Argentina is the Semana Musical Llao Llao.This is a festival of classical music.The festival was created in 1993 and is held at the Llao Llao Hotel，near Bariloche.The festival is held yearly in October.So if you admire this kind of music，you should travel to Argentina in October.There are also many carnivals in October.
There are also many carnivals in Argentina in summer.Of course，it’s impossible to put everything about festivals in Argentina into just one article.We hope that you have found this article interesting and eyecatching.
32. What would be the best title for the passage?
A．Travel to Argentina
B．Entertainments in Argentina
C．Festivals in Argentina
D．A brief introduction to Argentina
解析： 主旨大意题。文章第一段第二、三句There are many festivals in Argentina during the year.Therefore，you can enjoy the different interesting festivals when traveling there.点明文章主题。故Festivals in Argentina为最佳标题。
33．From the passage，we know that the Tango Festival________.
A．welcomes everyone to take part in
B．is held in summer
C．is organized by the government
D．holds parties for different dances
解析： 细节理解题。根据第一段最后两句You ought to know that Argentina is the home of tango，so Argentineans admire this dance very much.Even if you cannot dance perfectly，you should join the people and try to perform this dance.可知。
34．Which of the following is a sport festival?
A．The Semana Musical Llao Llao.
B．Open Polo Tournament.
C．The Tango Festival.
解析： 细节理解题。根据第二段第四句This kind of sport is considered the most important in Argentina.可知Open Polo Tournament是一个运动会节日。
35．If Tom wants to enjoy a classical music event in Argentina，he should visit ________.
A．Buenos Aires in spring
B．Palermo in April
C．Bariloche in October
D．Palermo in winter
解析： 细节理解题。根据第三段第三、四、五句The festival was created in 1993 and is held at the Llao Llao Hotel，near Bariloche.The festival is held yearly in October.So if you admire this kind of music，you should travel to Argentina in October.可知正确选项为C。
Schools across the United States are trying to achieve a wastefree lunch period.Still using brown paper to take lunch？Bag them，they say.__36__To meet ecofriendly (环保的) lunch requirements，sandwiches and snacks need to be put in plastic containers (容器) and water must be in a reusable bottle.
The schools’ view：more students using ecofriendly lunch containers means less waste created at lunchtime.__37__A green lunch rule is also good for schools since they will require less cleanup and there will be less cost for taking out the trash.
__38__ They say that reusable containers are expensive and washing the containers also uses water.Schools say that the containers don’t need to be thrown away.In the long run，the cost should be less than buying paper lunch bags，if students don’t lose or misplace their containers.__39__
Although some parents are against this rule，it seems many families are trying to go green.__40__ Sales of plastic and paper bags，once school lunch musthaves，are dropping.
What do you think？Is the added time and money in going green at lunchtime worth it？Should schools require kids to bring ecofriendly lunches?
A．That’s good for the planet.
B．They say it’s no use doing so.
C．Some parents agree to the school’s suggestion.
D．Parents say kids are certain to lose the containers.
E．Sales of ecofriendly lunch products are on the rise.
F．Schools are asking students to choose reusable cloth bags.
G．But there are more problems to consider，say some parents.
36．解析： 根据该空前的Bag them和该空后的sandwiches and snacks need to be put in plastic containers and water must be in a reusable bottle可知，F项“很多学校要求学生选用环保的布袋子”符合语境。
37．解析： A项中的That’s good for与该空后的is also good for相呼应。
38．解析： 该段主要讲家长不同意此项规定的理由。该空后的They say承接G项中的say some parents，故选G项。
39．解析： D项中的kids are certain to lose the containers与该空前的if students don’t lose or misplace their containers 相呼应。
40．解析： E项中的Sales of...are on the rise 与该空后的Sales of...are dropping形成对比。
I was born with a heart disease.As I grew up，parts of my heart started to__41__and I was often out of breath.So when I was eight，the doctors opened my chest to__42__it.When they saw the state of my heart，they told my parents，“We don’t expect him to__43__the night.” I was in and out of a coma (昏迷) for three months.Every day the fact that I wasn’t__44__was a good thing.
Finally，the doctors__45__ I’d be better off at home— saying that I wasn’t going to live long.But I __46__ and had something close to a__47__ childhood.As a teenager，I began to__48__ heart failure again.But I was__49__ to go to college，become a manager and get married to Jo.
I started my own___50___so I could work flexible (灵活的) hours，__51__Jo and I had two children：Josh and Liam.I__52__to keep a good standard of life for everyone，even when I was waking up feeling sick every morning.By January last year，my heart failure was so__53__ I often couldn’t walk more than a few yards.
I was worried about not being around for my__54__.I had to explain to Josh that the __55__ telling me an organ (器官) had been found could come any time and I’d be rushed to hospital，perhaps __56__ I could say goodbye.A few days later，the phone rang and Josh said，“Is that the doctor with your new__57__？” However it was__58__ a salesman.
May 4 was the day a transplant (移植) match was found.I was out of hospital within five weeks and，within a few__59__，feeling much better.By October，I was taking part in a 30mile bike ride.
These days I spend a lot of time talking to kids with heart__60__.I want to support others who’ve had a hard time.
解析： 根据该句中的I was often out of breath可知，作者的心脏开始衰竭。下文的heart failure为提示。
解析： 根据文章第一句I was born with a heart disease可知，医生想要修复作者的心脏。
解析： 根据下文的saying that I wasn’t going to live long可知，医生觉得作者的情况不容乐观，可能熬不过当晚。
解析： 根据上文的I was in and out of a coma for three months可知，作者每天还活着是一件值得庆幸的事。
46．A.went out B．gave up
C．looked back D．carried on
解析： 根据上文的saying that I wasn’t going to live long和转折连词But可知，作者没有让生命很快止步，而是继续活了下去。
解析： 根据接下来的so I could work flexible hours可知，作者为了有灵活的工作时间自己创办了公司。
解析： 根据下文的I often couldn’t walk more than a few yards可知，作者的心脏病越来越严重。
解析： 根据下文的the phone rang可知，作者会随时接到有关捐献器官的电话。
56. A．when B．before
解析： 根据上文的come any time and I’d be rushed to hospital可知，作者觉得可能会来不及和儿子告别。
解析： 根据该段首句May 4 was the day a transplant match was found和下文的October可知，作者几个月后感觉越来越好。
An Interesting Festival
The Agricultural Feast takes place after the Independence Day.It is not a worldwide 61.________(celebrate)．Only Christians in Mexico look forward to its 62.________(arrive) for its religious origin：
Long ago，humans’ ancestors were bad.They fooled and played tricks 63.________each other and never kept their word.So God turned up and drowned all their crops.Humans starved day and night,64.________(weep)．In order to gain God’s 65.________(forgive)，a woman poet set off to see God.She admired God and kept apologizing.God was moved.With his 66.________(permit)，humans finally had good harvests again.So，to wipe sadness and remind themselves of the belief in God，people began the festival.
On the festival，people gather in open air，such as playgrounds or parking lots，and energetically have fun with each other all night long，as though they were never tired.When a beauty 67.________ (dress) up in lovely clothing reads poems in memory of the poet，everyone holds their breath.Then，it is the custom 68.________the bone of a rooster head is given to her as 69.________award.70.________(obvious)，the story is not true，but the festival is interesting.
答案： 61.celebration 62.arrival 63.on 64.weeping 65.forgiveness 66.permission 67.dressed 68.that 69.an 70.Obviously
Our class recently went on the school trip to an adventure centre.It is locating not too far away from the school.It only took us two hours get there by bus.There were twenty of ourselves and we spend five days there on a sailing course.The activities were good organised but safety standards were high.We enjoyed the courses although the weather was bad.Each student was given a lot of personal attention，who helped them to develop their confidence.I believe this course was good for all the students，and I think the school should organise a more similar trip next year.
Our class recently went on thea school trip to an adventure centre.It is locatinglocated not too far away from the school.It only took us two hours ∧to get there by bus.There were twenty of ourselvesus and we spendspent five days there on a sailing course.The activities were goodwell organised butand safety standards were high.We enjoyed the coursescourse although the weather was bad.Each student was given a lot of personal attention，whowhich helped them to develop their confidence.I believe this course was good for all the students，and I think the school should organise a more——— similar trip next year.
I’m glad to know that you are coming to China with your parents and will spend the Spring Festival here.
I’m glad to know that you are coming to China with your parents and will spend the Spring Festival here.
The Spring Festival is a traditional festival with a long history which is celebrated only by Chinese people.It falls on January 1st of the Chinese lunar year，when people of a family get together and enjoy the dinner together.The dinner stands for the spirits of the festival—unity.
Often，we will be watching the Spring Festival Gala，and talking about something pleasant.It is one of the most important festivals for Chinese people.
I wish you a pleasant journey and I’m sure you will like our traditional Spring Festival.