An Activity for Reading
This activity is developed(开发) by reading experts for you to use with children. Doing the activity with your children helps you develop their reading skills while having fun at the same time. If the reader finishes one book and asks for another, you know you are succeeding!
We wish you spend wonderful hours of reading with children! This summer holiday, we will invite some families to the program “Readers” to read aloud poems or books you like, and share your reading experience.
Activity: Read to me
It's important to read to your child, but equally important to listen to them read to you. What you'll need: Books at your child's reading level.
What to do：
▲Read good books to your child. Parents who read aloud to their children are developing their interests and skills in reading. Encourage your children to listen, express their ideas, and ask questions.
▲Take turns. You read a paragraph and have your child read the next one. If your child becomes easier with reading aloud, you can ask him or her to read a full page.
▲Listen carefully as your child reads. Listening to your child will encourage them to practice reading. Besides, this is another way to enjoy reading together.
▲If your child has trouble reading words, you can help him or her in some ways：
●Ask the child to jump over the word and read the rest, then try to guess the meaning of the missing word.
●Guide your child to use what he or she knows about letter sounds.
●Tell your child that you are proud of his or her hard working.
Learn more: Visit http//tv.cctv.com.
( )1. The activity “Read to me” is produced by ______.
A. some parents B. some children
C. the experts D. the readers
( )2. CCTV will invite some families to the program “Readers”______．
A. in March B. In April
C. in July D. in September
( )3. The advice offered by the reading experts includes the following EXCEPT______ .
A. read good books to your child B. listen to your child read
C. ask your child to express their ideas D. stop reading when meeting new words
( )4. If you want to know more about how to develop children's reading skills, you can______ .
A. write to CCTV for help B. ask the reading experts for help
C. ask parents for help D. visit the website of CCTV
( )5. According to the passage, we know that______ .
A. parents can only read to their children
B. parents had better offer their child different books
C. reading aloud can only develop children's interests in reading
D. “Read to me” is a way to enjoy reading together
参考答案1～5 C C D D D
Qi Haoran, a Junior 1 student, was quite busy over the past winter vacation – and not just with homework. Qi, together with 10 other classmates made a volunteer group to call on people to join the Clean Your Plate Campaign (“光盘行动”).
The 11 students went to many restaurants and told people the importance of saving food.“Excuse me, do you know that 950 million people around the world still haven’t got enough to eat? Please don’t waste food.” They would say this kind of thing hundreds of times every day.
The Clean Your Plate Campaign began on the Internet in January. It calls on people to reduce food waste.
China in these years had serious problems with wasted food. CCTV reported in January that the food Chinese people waste every year is enough to feed 200 million people for a year.
Chinese people are well known for being hospitable (好客的) and generous（大方的）.Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food.
Luckily, the campaign has got the support of many. In a restaurant in Xinjiang, the owner give the guests who have eaten all that they ordered a sticker (贴花).People can enjoy a free meal when they have 10 stickers. More than 750 restaurants in Beijing have begun to offer smaller dishes and encourage their guests to take leftovers (剩饭剩菜) home.
To reduce food waste is a big task, and it needs time. It’s important that everyone does their bit, just like Qi. Did you finish your meals today?
1．What did the 11 students do in the winter vacation?
A. The helped each other with homework.
B. They opened a restaurant together.
C. They volunteered for a campaign.
D. They collected money from customers in restaurants.
2．In this passage the underlined word “call on ” means ______.
A.打电话 B.号召 C.拜访 D.叫喊
3．The Clean Your Plate Campaign calls on people to _____.
A. do volunteer work B. work part time in restaurants
C. cut down on food waste D. wash your plates after dinner
4．From Paragraphs 4-5, we learn that _____.
A. wasting food is a serious problem in China
B. Chinese people waste the most food in the world
C. Chinese people want to show off that they are rich
D. most Chinese people are afraid of losing face at the table
5．What did the restaurant in Beijing do to support the campaign?
A. The owner would have dinner with those who had eaten up their food.
B. It offered a free meal to the guests who had finished all their food ten times.
C. It gave stickers to the guests who ordered small dishes.
D. It encouraged customers to take leftovers home.
【参考答案】1．C 2．B 3．C 4．A 5．D
2．联系下文to join the Clean Your Plate Campaign (“光盘行动”).描述，可知此处指的是号召人们参加光盘行动。故选B。
3．根据短文第三段It calls on people to reduce food waste.及上下文描述，可知这个活动主要是号召人们减少食物浪费。故选C。
4．根据第四段China in these years had serious problems with wasted food.及下一段描述，可知这两段主要是说在中国的食物浪费问题非常严重。故选A。
5．根据短文倒数第二段More than 750 restaurants in Beijing have begun to offer smaller dishes and encourage their guests to take leftovers (剩饭剩菜) home.描述，可知这些饭店鼓励人们将剩饭带回家。故选D。
Always play in a safe place. A park is a safe place because there is no cars or trucks. But do not talk to strangers. Never go with a stranger into a car.
Before crossing the road, stop and look both ways. Look left, look right and look left again.
Keep away from houses or buildings that are being built or knocked down. Something might fall on your head, or you might cut yourself on broken glass.
Medicines or pills can be dangerous. Never swallow(吞下) any pills or medicines you find in the cupboard.
Don’t swim in the pool or river without adults. Wear a life jacket whenever you go out in a boat. Even if you are not in the open sea and the water is not deep, you should have your life jacket on. It's easy to fall out of a boat.
Do not put your head out of a car, bus or train. Many children have been killed by doing this.
When or where
How to do
Play in a safe place
Play in a park. Never talk to 2．_________ or go with them.
When crossing a road
Stop and look 3．_________________.
Houses or buildings being built or knocked down
Medicines or pills
Never swallow any medicines without a doctor's advice.
In a 4．_____________
Wear a life jacket.
On a bus, car or train
Never put 5．___________ out of them.
1．(Some) Safety 2．Strangers 3．Both ways/left and right
4．Boat 5．one’s/your/our head
2．根据A park is a safe place because there is no cars or trucks. But do not talk to strangers.可知不要和陌生人交谈，故填strangers
3．根据stop and look both ways. Look left, look right and look left again.可知要看路的两边，故填Both ways//left and right
4．根据表格中穿救生衣，及短文Wear a life jacket whenever you go out in a boat 故填boat
5．根据短文描述Do not put your head out of a car, bus or train ，故填one’s/your/our head
In China, safety has become a serious problem and learning some safety knowledge is becoming more and more important now.1.H should you keep yourself safe? Here are some tips 2. you.
When students around you begin to push, try to hold onto 4.s , or stay in a safer corner.If you 5. （摔倒） in a crowded place, what you should do first is to cover your head with both your hands.
On your way home or 6. school:
7. （等待） the traffic light to turn green. If you see a car coming, don’t 8.c the road until it really stops.Dress in bright colors, so the drivers can see you 9.e .
When there’s a fire:
10. （保持冷静） and leave quickly. Use a piece of wet cloth to cover your mouth and nose 11. （以便于） you don’t breathe in smoke.
For 12. [ˈraɪdɪ�] on the escalator:
It is dangerous to run 13. （上上下下） on the escalator.You should hold onto handrails and stand on the 14.r side of the escalator.Because your right arms 15. stronger.
1.How 2.for 3.At 4.something 5.fall down 6.to 7.Wait for
8.cross 9.easily 10.Keep/Stay calm 11.so that 12.riding 13.up and down
I live in the country and my father was a farmer. 1．___
He is now forty—five year old. Because of years of 2．____
hard work, he looks old than his age. When I was 3．_____
young, he use to tell me the importance of study. 4．_____
Father knows little about English and other subject. 5．______
But he usually gives me some good advices on how 6．______
To learn my lessons good. He is not only kind to me 7．_______
But also very strict with me. With the help, I’ve made 8．_______
great progress. I’ll never forgot what he taught 9．_______
me. I think my father is a best father in the world. 10．_______
4．考查固定词组。句意：当我还小的时候他过去常常告诉我学习的重要性，故改为used，used to do表示过去常常做某事。
6．考查固定词组，句意：但是他通常给我一些怎样学好英语的建议。Give sb some good advice on sth在某方面给某人一些建议。故改为advice是不可数名词。
8．考查代词。句意：在他的帮助下我已经取得了很大的进步。With one’s help在某人的帮助下，故改为his